Kurt Van Soom
Running coach

Boek een gratis kennismaking

Wie ben ik?

Vroeger was ik iemand die wel eens een poging ondernam om aan het bewegen te geraken: zwemmen, lopen of wandelen op de loopband of met de fiets naar het werk.

2016 werd het jaar van mezelf te heruitvinden op vlak van sport, toen ik als supporter van mijn vrouw gecharmeerd werd door de sfeer bij loopevenementen. Ik begon met een Start 2 Run programma. Dat werd al snel ontoereikend vanwege de progressie die werd geboekt.

Wat volgde waren vele loopjes waarbij afstanden stelselmatig werden opgedreven en mijn ongezond gewicht transformeerde richting atletisch. Ook de vele lichamelijke klachten, zoals rug- en nekklachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

In mijn voedingspatroon maakte kant en klaar plaats voor gezonde en gevarieerde voeding. Alcohol werd de uitzondering i.p.v. van de regel.

Meer en meer begon ik de loopsport te appreciëren en de daarbij horende gezondheidsvoordelen met een relatieve laagdrempeligheid. Door een goede combinatie van doorzettingsvermogen, continuïteit en realisme liep ik mijn eerste Marathon begin 2017.

Na een periode van evenementendeelname en veel hardlopen ben ik mezelf gaan herscholen, om deze sport en alles wat met gezondheid te maken heeft te gaan promoten. Hierbij denk ik aan:

Kortom, ik heb op latere leeftijd ontdekt dat ik niet alleen een goede loper kan zijn voor mijn leeftijd. Feit is dat het nooit te laat is om een knop om te draaien. Maak van je leven een gelukkig, gezond en langdurig festijn waarbij doktersbezoeken enz. tot een minimum beperkt worden. Mits goede begeleiding is dit voor iedereen mogelijk. Tenslotte, het is uw geest die trucjes met je uithaalt, je moet ze gewoon leren doorzien.

Mijn motto is: je kan vele dingen bezitten wat allemaal vervangbaar is. Maar wat je niet kan vervangen is je eigen lichaam, je eigen hart. In dit geval, stuk is stuk of nog erger, slepend van de ene ingreep naar de andere. Vermijd dit door nu de knop om te draaien. Contacteer me vrijblijvend voor een gratis intakegesprek!

Kurt Van Soom
Uw personal trainer te Antwerpen

"You have only one body. You have to take care of it!" - Larry Fitzgerald
Kurt Van Soom Sportcoach Mortsel


Boek een gratis kennismaking

Onze klanten aan het woord

Dankzij Kurt Van Soom liep ik mijn eerste marathon met een fantastisch gevoel uit. We hebben hier maanden naartoe gewerkt, met schema's per vier weken gebaseerd op mijn testing. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste kilometer, dikke merci Kurt voor de professionele begeleiding, het advies én de motivatie!

Gea 28 jaar

Ik heb Kurt van Soom via google gevonden. Mijn eerste loopcoach. Ik wist niet wat te verwachten maar ik was aangenaam verrast. Hij is een persoonlijke coach en steunt wanneer ik het nodig heb, sportief en mentaal! Dankzij zijn geloof in mij en de goede samenwerking heb ik mijn eerste halve marathon onder de 2 uur kunnen doen. TOP Ik heb al een volgend doel en ik kijk er naar uit om samen met mijn coach te trainen!

Carolyn 32 jaar/Kunstenares

Kurt Van Soom, bedankt voor je professionele begeleiding! Ik voelde me bijna een toploper. Je schema en betrokkenheid waren een ideale boost en motivatie. Helaas, door omstandigheden, draait het anders uit maar ik ben hoopvol naar het vervolg

Stefano Bassi 28 jaar

Voor de eerste keer met een coach gelopen. Kurt Van Soom was een super toffe ervaring, schema om een marathon te lopen die spijtig genoeg niet doorgaat...maar de schema’s waren geweldig ben op 8 maanden tijd verbeterd op alle manieren qua hartslag en uithouding. Heel leuk met verschillende en aangename trainingen die worden bijgestuurd indien nodig support en feedback.

Carina 60 jaar

Hey Coach, nogmaals bedankt voor de schema’s en de tips voor de halve marathon in Etten-Leur. Uw professionele aanpak en gouden tips hebben zeker geholpen om mijn prestaties te bevorderen. De drang is er om verder te gaan met je.

Elie 49 jaar/Ondernemer

Dankjewel Kurt voor het afgelopen jaar! Dankzij jou heb ik een ommezwaai gemaakt in mijn leven. Gezonder eten en meer bewegen waardoor ik veel kilo’s ben afgevallen Ik meen het oprecht dat ik zonder jouw betrokken begeleiding het niet was gelukt. Dank daarvoor.

Bob 29 jaar/Ondernemer


Gezond, fitter & sportiever met hardloopcoach Kurt Van Soom
Boek een gratis kennismaking