Kurt Van Soom
UW HARDLOOPCOACH

Boek een gratis kennismaking

Wie ben ik?

Vroeger was ik iemand die bewegen meer zag als uitzondering op de regel. Iemand die wel eens een poging ondernam om aan het bewegen te geraken: zwemmen, op de loopband of met de fiets naar het werk.

Totdat mijn echtgenote besloot deel te nemen aan de Great North Run te Newcastle (UK) in september 2016. Zij nam niet alleen deel aan een fantastische wedstrijd in een voor mij fantastisch land. Ze deed dit bovendien ook door deel te nemen aan het Fund Raising programma voor Oxfam UK.

Dit bleek een keerpunt te zijn in mijn leven, omdat ik niet alleen zeer trots was op haar Halve Marathon prestatie met redelijk wat hoogtemeters. Ook omdat het voor mij duidelijk genoeg was om dit ook te bereiken.

Mijn vrouw heeft mij na haar wedstrijd enkele weken begeleid met een Start to Run programma, waar ik snel doorheen liep. Ik maakte op een snel-tempo grote sprongen en progressie. Op 3 jaar tijd ben ik geëvolueerd naar een Marathon loper.

Mijn leven is sindsdien compleet veranderd. Ik reis nu bijvoorbeeld veel, en ook al mijn rug- en nekklachten zijn door mijn zittend beroep verleden tijd geworden. Mijn gewicht zakte zienderogen van om en bij de 83 kg voor 1m75 naar 60 kg.

Ook op vlak van voeding heb ik een totale transformatie doorgemaakt van ongezonde kant-en-klare gerechten, pizza’s, pita’s, frituren en veel bieren, wijnen en geestrijke dranken ... naar gezonde voeding gebaseerd op groenten. Ik gebruik veel minder dierlijke voeding. Ook de porties zijn kleiner geworden. Ik drink, buiten enkele uitzonderingen bij speciale gelegenheden, alleen nog maar water. Brood en koffie is tot een minimum beperkt en het gebruik van plantaardige soorten melk is gestegen.

Kortom, ik heb op latere leeftijd ontdekt dat ik niet alleen een goede loper kan zijn voor mijn leeftijd. Feit is dat het nooit te laat is om een simpele knop om te draaien. Maak van je leven een gelukkig, gezond en langdurig festijn waarbij dokterbezoeken enz. tot een minimum beperkt worden. Mits goede begeleiding is dit voor iedereen mogelijk. Tenslotte, het is uw geest die trukjes met je uithaalt, je moet ze gewoon leren doorzien.

Mijn motto is: je kan vele dingen bezitten wat allemaal vervangbaar is. Maar wat je niet kan vervangen is je eigen geest, je eigen lichaam, je eigen hart. In dit geval, stuk is stuk of nog erger, slepend van de ene ingreep naar de andere. Vermijd dit door nu de knop van – naar + te draaien. Contacteer me vrijblijvend voor een gratis intakegesprek!

Kurt Van Soom

Kurt Van Soom Sportcoach Mortsel


Boek een gratis kennismaking    Bekijk mijn diensten

Graag zien, dat begint bij jezelf.
Hardloopcoach

Het R.E.S.T principe: Rust, Eet, Slaap en Training

De diensten zijn er op gericht om rust, eetgewoontes, slaap en trainingen perfect op elkaar af te stemmen.

Zonder actieve en passieve rust gaat uw voeding en uw prestaties lijden. Eetgewoontes aanpassen zodat uw rust en slaap beter worden, trainingen (van meer beweging tot trainen) om u uiteindelijk fit(ter) en gezond(er) te voelen en door het leven te gaan.

Neem contact op
Mijn diensten
Onze klanten aan het woord

Na samenwerken met Kurt Van Soom eindelijk mijn doel behaald ( een marathon lopen onder 4 uur). Kan hem als sport en voedingscoach alleen maar aanbevelen. Bedankt.

Anton de Prijck 24 jaar

Ik heb Kurt van Soom via google gevonden. Mijn eerste loopcoach. Ik wist niet wat te verwachten maar ik was aangenaam verrast. Hij is een persoonlijke coach en steunt wanneer ik het nodig heb, sportief en mentaal! Dankzij zijn geloof in mij en de goede samenwerking heb ik mijn eerste halve marathon onder de 2 uur kunnen doen. TOP Ik heb al een volgend doel en ik kijk er naar uit om samen met mijn coach te trainen!

Carolyn 32 jaar/Kunstenares

Kurt Van Soom, bedankt voor je professionele begeleiding! Ik voelde me bijna een toploper. Je schema en betrokkenheid waren een ideale boost en motivatie. Helaas, door omstandigheden, draait het anders uit maar ik ben hoopvol naar het vervolg

Stefano Bassi 28 jaar


Gezond, fitter & sportiever met hardloopcoach Kurt Van Soom
Boek een gratis kennismaking