Coaching

"Every Run should be a Fun Run" - Kurt Van Soom

Mijn coaching is er op gericht om van U als hardloopbeoefenaar een meer complete loper te maken. Om dit te bewerkstelligen deel ik mijn coaching op in twee grote segmenten:


  • Loophouding en techniek;
  • Conditioneel.
Trainingsschema's lopenAanpak

➢ 1. De start

Via een intakegesprek zullen we uw korte, middellange en lange termijndoelen bespreken. Plan dit gesprek in vooraleer je in te schrijven voor bepaalde evenementen of wedstrijden.

intakegesprek personal trainer➢ 2. Inspanningstest

Na dit gesprek wordt u uitgenodigd om een inspanningstest af te leggen. Met deze test zal uw huidige conditie gemeten worden om te bepalen hoe uw energiezones verdeeld zijn. Wanneer de 2 omslagpunten bepaald zijn, worden deze omgezet in trainingszone’s (hartslag en tempo).

Indien nodig zal u ook uitgenodigd worden voor een sessie looptechniek op een atletiekbaan of een 3D loopganganalyse (digitale scanner op de loopband).

intakegesprek personal trainer

loopanalyse antwerpen➢ 3. Opstellen periodisering (lange termijnplan)

Op basis van uw doelen, de inspanningstest en eventueel de loopanalyses zal er een lange termijnplan opgesteld worden. Dit plan bestaat uit trainingsdelen en rustperioden, met tussentijdse testlopen of lokale loopevenementen waar u uw progressie kan meten.

Een tweede inspanningstest wordt gepland om de effecten van de trainingen te meten en uw plan en trainingszones aan te passen voor het vervolg.

lange termijnplan➢ 4. Periodieke coaching

Per periodiek onderdeel (meso) wordt er ook een praktische coaching sessie gepland (one2one). Deze coaching sessies gaan meestal door op een atletiekbaan tijdens specifieke trainingen (VO²max, weerstand of capaciteitstrainingen). Of tijdens testevenementen.

Periodieke coaching➢ 5. Periodieke evenementen en hoofddoel

Periodieke lokale evenementen die je kan gebruiken als tussentijdse progressiemeting worden besproken (welke en waar). Dit om uw zelfvertrouwen een boost te geven. Als er geen geschikt evenement beschikbaar is op dat moment, wordt deze vervangen door een testloop op een atletiekbaan. Deze kunnen onder coaching gehouden worden (zie periodieke coaching).

Hoofddoel: een geschikt evenement of wedstrijd wordt besproken op uw maat.

hoofddoelContacteer mij om een gesprek in te plannen via +32 473 344 153.
Of mail mij via info@r-e-s-t.be indien je meer vragen hebt, ik neem zo spoedig als mogelijk contact met je op.

Onze klanten aan het woord

Dankzij Kurt Van Soom liep ik mijn eerste marathon met een fantastisch gevoel uit. We hebben hier maanden naartoe gewerkt, met schema's per vier weken gebaseerd op mijn testing. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste kilometer, dikke merci Kurt voor de professionele begeleiding, het advies én de motivatie!

Gea 28 jaar

Ik heb Kurt van Soom via google gevonden. Mijn eerste loopcoach. Ik wist niet wat te verwachten maar ik was aangenaam verrast. Hij is een persoonlijke coach en steunt wanneer ik het nodig heb, sportief en mentaal! Dankzij zijn geloof in mij en de goede samenwerking heb ik mijn eerste halve marathon onder de 2 uur kunnen doen. TOP Ik heb al een volgend doel en ik kijk er naar uit om samen met mijn coach te trainen!

Carolyn 32 jaar/Kunstenares

Kurt Van Soom, bedankt voor je professionele begeleiding! Ik voelde me bijna een toploper. Je schema en betrokkenheid waren een ideale boost en motivatie. Helaas, door omstandigheden, draait het anders uit maar ik ben hoopvol naar het vervolg

Stefano Bassi 28 jaar

Voor de eerste keer met een coach gelopen. Kurt Van Soom was een super toffe ervaring, schema om een marathon te lopen die spijtig genoeg niet doorgaat...maar de schema’s waren geweldig ben op 8 maanden tijd verbeterd op alle manieren qua hartslag en uithouding. Heel leuk met verschillende en aangename trainingen die worden bijgestuurd indien nodig support en feedback.

Carina 60 jaar

Hey Coach, nogmaals bedankt voor de schema’s en de tips voor de halve marathon in Etten-Leur. Uw professionele aanpak en gouden tips hebben zeker geholpen om mijn prestaties te bevorderen. De drang is er om verder te gaan met je.

Elie 49 jaar/Ondernemer

Dankjewel Kurt voor het afgelopen jaar! Dankzij jou heb ik een ommezwaai gemaakt in mijn leven. Gezonder eten en meer bewegen waardoor ik veel kilo’s ben afgevallen Ik meen het oprecht dat ik zonder jouw betrokken begeleiding het niet was gelukt. Dank daarvoor.

Bob 29 jaar/Ondernemer


Hardloopcoach Kurt Van Soom
Boek een gratis kennismaking